2011. március 27., vasárnap

Szőnyi István: Levelek otthonról - Jelenlegi ára: 4 335 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Levelek otthonrólA könyv listaára: 4980 Ft. Leírás:
A vaskos kötet páratlan dokumentumértékű forrásanyagot kínál sokszor szépirodalmi igénnyel, máskor banális, hétköznapi közlésekkel az ötvenes évek Magyarországáról. A textusban fellelhető ilyetén ellentmondásosság a műfajából fakad, ugyanis két művészházaspár, Szőnyi István festőművész és Bartóky Melinda, valamint lányuk, Szőnyi Zsuzsa és férje, a szintén festő, Triznya Mátyás között folyó levelezést adja közre a zebegényi Szőnyi István Emlékmúzeum. A kiadvány tulajdonképpen az intézményben 2008 novemberétől 2009 áprilisáig megrendezett Egy raktár rejtett kincsei. Szőnyi István monumentális munkáihoz készült vázlatai című időszaki kiállítás anyagát öleli fel. Az igényesen szerkesztett (a munka a kiállítás egyik rendezőjét, Köpöczi Rózsa művészettörténészt dicséri) kiállítási katalógus az 1949 és 1960 között íródott levelek mellett fényképeket, kis festmény-reprodukciókat, skicceket, tréfás rajzokat, verseket is tartalmaz. A második világháború után Olaszországba emigrált Szőnyi Zsuzsa és Triznya Mátyás otthonát, a legendás Triznya-kocsmát méltán az ötvenes évek egyik szellemi központjaként emlegetjük, római magyar sziget-ként. A korabeli hazai politikai viszonyok miatt kapcsolattartásuk a szülőkkel egyetlen formában, eleinte hetente, később kicsit ritkábban érkező levelek formájában volt csak lehetséges. Az időrendi sorrendben katalogizált mintegy ötszáz darabos kollekció sokszor 5-6 oldalas, néha rajzokkal illusztrált, géppel vagy kézzel írott lapokból áll. A leveleket olvasva sokkal többet tudhatunk meg Szőnyi István mélységesen humanista személyiségéről, és heroikus erőfeszítéséről, ahogyan értékrendjét megtartva át tudta vészelni a diktatúra időszakát. De kirajzolódik felesége, Bartóky Melinda alakja is, aki mindvégig szellemi társa volt férjének. Az izgalmas szellemi csemegét ígérő leveleskönyv elsősorban művészettörténészek, történészek, művelődéskutatók, helytörténészek számára jelent felfedezni való forrást, de a művészetszerető és a vallomásos irodalom iránt érdeklődő olvasók is lebilincselő olvasmányra lelnek benne. ISBN: 978-963-9590-39-7A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 4 335 Ft

Az aukció vége: 2011-03-29 23:27
. Szőnyi István: Levelek otthonról - Jelenlegi ára: 4 335 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése